Nieuws & resultaten

Voor meer informatie kunt u mailen naar : priscilla_ligthart@hotmail.com 

Covid-19

door het corona virus wat momenteel flink heerst in ons land zijn wij in 2020 maar heel weinig op wedstrijd kunnen gaan, met Florence nog een meerdaagse gereden in September in Houten en liep van de 4 proeven, 3 proeven in de prijzen top 3 in de klasse ZZ-Zwaar. Hopelijk kunnen wij in 2021 weer de wedstrijden meer oppakken.

Limburgse Kampioenschappen 3 en 4 Augustus 2019
zelf aan start gekomen op Zaterdag, Exodus klasse Z2 en Florence klasse ZZ-Licht. beide paarden moesten smiddags in het eerste onderdeel een proef lopen, beide paarden een fijne proef gelopen met geen grote fouten erin. dit resulteerde dat beide paarden door mochten naar de Kur op Muziek later op de middag. uiteindelijk RESERVE KAMPIOEN klasse ZZ-Licht met Florence en een 4e plaats in het Z2 met Exodus, wat betekend beide paarden door naar het Nederlands Kampioenschap later deze maand.

leerling Denise kwam ook van start in de klasse L2, ook Denise wist zich met de proef smorgens te plaatsen voor het afkampen smiddags. uiteindelijk werd ze 6e op het LK.

Sanja en Selina kwamen zondag van start.
Selina in het D/E Z1 en Sanja in het D/E L1 met onze Pol’s Star.
Selina een proef met goede stukken en verbeter punten, en Sanja reed een goede proef helaas net 1 punt te kort voor in de prijzen te vallen. maar voor hun 3e keer L1 proef zeker niet ontevreden.

zaterdag 6 juli
Sanja en Pol’s Star behalen een 5e plaatsing in de Divoza Cup met 79,5 punten en zelf een 8,5 voor gedragenheid

Almelose Ruiterdagen 2019 ponys
Sanja heeft een super weekend gereden
met Bink: èen 2e en 3e prijs behaald in de klasse Z1
pol’s Star: 3 keer een 1e plaats en reserverkampioen in de Finale

Zaterdag 27 april
Sanja haar eerste officiële wedstrijd met onze Pol’s Star, ze wist haar beide rubrieken te winnen en 2 winstpunten te behalen.

Zaterdag 20 April
Zelf 3 paarden mee in de klasse Z

Havana 6e plaats in de klasse Z2
Exodus 4e prijs in de klasse Z2
Florence weet alweer het ZZ-Licht te winnen met maar liefst 241 en 238 punten

Sanja 2e prijs in de klasse D/E Z1
Denise 6e prijs in de klasse L2
sharon een proef met al een deel verbeterpunten weten te rijden

Zaterdag 13 April en Zondag 14 April
de eerste selectie wedstrijd zit er weer op,
Florence mee geweest in de klasse ZZ-Licht en wist deze te winnen met 230,5 punten
Exodus mee geweest in de klasse Z2 en wist deze klasse een tweede prijs mee te nemen
Pol’s star kwam zondag’s van start in de oefen rubrieken werd hier bij tweede met 213,5 punten

zondag 13 Januari 2019
Door drukte hebben wij het nieuws overzicht weinig bijgehouden afgelopen jaar, wel kunnen we vermelden dat leerling Sanja zich heeft geselecteerd voor de Limburgse Kampioenschappen klasse DE/M2 en Priscilla zelf in de klasse Z2 bij de paarden

10 Mei 2018 wedstrijd Nederweert
Vandaag met Hakkinen en Havana op pad geweest, dit maal eens naar Midden-Limburg afgereisd, Nederweert.

Hakkinen(L1)
zich weer heel fijn gedragen, fijne proef kunnen rijden, hier en daar kleine dingetjes erin, maar zeker tevreden, werd beloond met een 3e plek en 213,5 punten en heeeel leuk commentaar  in een grote en sterke ring.

Havana (Z1)
Fijn stap en draf gedeelte, helaas dacht ze er in de eenvoudige galopwissels vandaag weer anders over toch beloond met mooie punten nog 219.

Lotte Prevo goed haar best gedaan in het M1 en eindigt net buiten de prijzen met 193,5

Sanja Janssen vandaag voor het eerst eens gaan springen en heeft dat heel goed gedaan! 2 maal foutloos en 74 stijlpunten.

6 Mei 2018 wedstrijd Arensgenhout
Ditmaal met 3 paarden gestart, Hakkinen moeten afmelden omdat de tijden niet haalbaar waren.

Havana 2e keer mee in het Z1, nog steeds veel verbeterpunten maar ook alweer stukken die beter waren dan vorige week en werd door een jury dan ook gewaardeerd met 222,5 en de andere jury 206,5.

Florence en Exodus beide klasse Z2, het was lekker warm maar ze probeerde weer hun uiterste best te doen, en met een 1e prijs voor Florence en een 2e prijs voor Exodus  mogen we niet klagen

Ook mijn leerlingen hebben weer super hun best gedaan!

Denise van Houtum wist de klasse L te winnen vandaag bij de EURO Dressuur cup

Lotte Prevo wint in Panningen de klasse M1

19 april 2018 wedstrijd Wijnandsrade
Begon nat, Havana eerste keer Z1 gestart. Nog veel verbeter punten maar wel meteen ons winstpunt behaald.

Exodus en Florence mee geweest in het Z2 en werden 2e en 3e van de klasse Z2 & ZZlicht! En van de Z2 combinatie’s waren we inprincipe 1e en 2e

Hakkinen mee geweest in het L1 het was een grote ring en er was genoeg te zien op het terrein, wat hield hij de aandacht er netjes bij in de proef, en werd daarmee beloond met een 3e prijs

Leerling Sanja  reed zaterdag met haar Bink in de D-M1 en behaalde in de eerste proef een 1e prijs met veel punten los, 2e proef HC gestart maar anders ook dik gewonnen 👍🏽

24 maart 2018 wedstrijd Beek
Florence weet de klasse Z2 te winnen met 224 punten, mooie afsluiter van het binnen seizoen.

Simone in de paardenkrant
          

NRPS keuring lunteren 12 juli
eens een kant van de sport meegedaan en afgereisd naar Lunteren voor de NRPS keuring met de 3 jarige Simone van Equi center en Kamara van Asten. totaal zonder verwachten en super gescoord. beide pony’s behaalde een eerste premie en door naar de Nationale Keuring. Simone wist haar eerste rubriek te winnen met super commentaar: Simone heeft een mooi type en een heel mooi hoofd echt een fijne rijpony. die ruim voldoende kan stappen en goed kan draven. daarmee mocht Simone door naar de kampioensring even later waar alle beste D pony’s bij elkaar kwamen en ook die wist ze te winnen en werd dus dag kampioen!
Simone van Equi center

kamara van Asten 

Limburgse Kampioenschappen 2017
alle 3 de paarden die de selecties hebben meegelopen Exodus, Florence en Havana zijn geselecteerd voor de Limburgse Kampioenschappen in Augustus.
ook Leerling Sanja is Geselecteerd met haar Pony Bink in de klasse D-L1

mooie resultaten behaald in Hulsberg bij het Nationaal Dressuur Treffen 01-07-2017
Exodus behaald 2 keer de 1e prijs in het Z1 waarvan we bij een jury een score kregen van 243,5 punten!
Florence behaald een 2e prijs in de klasse Z2 met 232,5 en 222,5 punten
Havana behaald zondag 02-07-2017 een 3e plaats in de klasse M1
Leerling Sanja was zondag 02-07-2017 afgereisd naar de Mortel en wist daar haar D-L1 te winnen met een score van 217,5 punten!
en tot slot Leerling Denise reed mee aan de Euro Dressuurcup en wist daar in een groot deelnemersveld een 7e prijs te behalen en is daarmee geselecteerd voor de Euro Dressuurcup finale in Augustus. 

Almelose Ruiterdagen 2017
dit jaar zelf met een paard van start gegaan en dat niet zonder resultaten, 8 proeven gereden waarvan 6 prijs. onder anderen 2 keer een 2e prijs en 2 keer een 3e prijs ook waren wij geselecteerd voor de finale die wij met een fijn afsloten. helaas hadden wij door juryverschil 224,5 en 206,5 een 8e plaats behaald van de beste 16 die finale mochten rijden. 

Mooie resultaten voor leerlingen
Julide  behaalde op Donderdag 2 maart een mooie 1e plaats met Prince en een 2e plaats met Annastacia-Ombre tijdens haar bixie wedstrijd.

Sanja reed met haar Bink hun eerste wedstrijd samen na pas 2 maanden een combinatie te zijn en behaalde een super 2e plaats met 203,5 punten! in de klasse B
goed gedaan meiden!!

Leuk nieuws!
Al een tijdje zijn we er achter de schermen mee bezig.
Onze eerste sponsoramazone, Welkom Dressuur amazone Priscilla Ligthart! Binnenkort gaan we bij haar lang voor nieuwe foto’s te maken. Al laat het goede weer nogal wat op zich wachten! helaas.
Natuurlijk krijgt ze ook een mooi dekje met het logo van Kimberly Duchateau Photography! ?? Deze zullen we haar binnenkort gaan overhandigen.

Nederlandse Kampioenschappen indoor 2017
Met exodus aan start geweest op het NK 2017, klasse Z1.

24 februari Asten-Heusden
Met Havana naar Asten-Heusden geweest klasse L2 en daar een mooie 1e plaats behaald met 202 punten. van het L1 en L2 in handicap.

Limburgse Kampioenschappen Indoor Reuver 2017
Exodus vrijdag avond LK Z1 gelopen, heel erg tevreden met de proef en wist daarmee Brons te behalen. bij een jury zelfs een score weten te behalen van maar liefst 253 punten! en een eerste plek.
Florence was zondags aan de beurt ook over hem zijn proef enorm tevreden, we waren niet door na de kur maar ons gevoel was heel fijn.
     

beek, 14 en 15 Januari
Havana voor de eerste keer meegenomen in de klasse L2, daarbij een 4e plaats behaald met 203 punten. Exodus weet weer de klasse Z1 op naam te zetten met 230,5 punten. En ook Florence zetten een proef neer met weer verbetering ten opzichten van voorgaande keren en behaalde voor zijn 4e keer Z2 een 4e plaats met 225 punten. 

Limburgse kampioenschappen 2017
alle paarden die de selecties hebben meegelopen dit seizoen hebben zich weten te selecteren voor de Limburgse Kampioenschappen in Reuver van 27 t/m 29 januari

Beek, zaterdag 10 december
Gina-Bless van de Locht, behaalde 191 punten in de klasse L1.

Exodus weet het Z1 weer te winnen met maar liefst 235,5 punten.

Beek, zondag 13 november
Exodus weer voor de 3e keer op rij de klasse Z1 te winnen. Havana een mooie 3e prijs in de klasse L1

Beek,
Exodus wint 2 weekenden achter elkaar het Z1

beek, zaterdag 16 oktober
Exodus 2e prijs klasse Z1 met 227,5 en 226,5 punten

Florence paar fouten in zijn 2e Z2 proef, maar wist toch zijn winstpunt Z2 te behalen.

Beek, vrijdag 15 oktober
Havana 2e prijs op de selectie wedstrijd klasse L1

Someren, vrijdag 24 september
Havana wint de klasse L1/L2

Zondag 7 augustus Limburgse Kampioenschappen Reuver
Smorgens begonnen met de eerste proeven van de kampioenschappen Exodus behaalde een 5e prijs net niet genoeg voor het afkampen hij stond er niet helemaal fijn aan in de proef. Florence zetten een hele fijne proef neer en wist daarmee ook dik het Z1 te winnen op naar het afkampen smiddags, ook daar zetten hij zijn beste beentje voor en werd uiteindelijk RESERVE KAMPIOEN klasse Z1 en daarmee geselecteerd voor het NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP in Ermelo begin September

Stramproy

image

zaterdag 23 juli Bocholtz
Exodus wint het Z1/Z2 met 228,5 punten. Florence last van de warmte en daardoor er te veel aan moeten rijden hij werd 6e met 217 punten.

3 paarden selecties gereden voor de Limburgse Kampioenschappen en alle 3 de paarden zijn afgevaardigd naar de kampioenschappen.        Hakkinen klasse B                  Florence klasse Z1                    Exodus klasse Z1 

Zaterdag 16 Juli Hulsberg
Florence(Z1) een 2e prijs met 231 punten en Exodus(Z1) een 3e prijs met 221,5 punten.

Donderdag 14 Juli Hulsberg
Havana haar eerste lintje behaald een 5e prijs met 189 punten.

Vrijdag 8 Juli Someren
Havana voor de 2e keer mee geweest naar wedstrijd, klasse L1. wat een verbetering te opzichten van de vorige keer! met een 4e en een 5e plaats net buiten de prijzen, met een klein verschil met de nummer 1.

Almelose Ruiterdagen 2016
Resultaat week Almelo met 3 paarden 21 keer prijs van de 24 verreden proeven

zondag 12 Juni Kronenberg
Fijne wedstrijd dag gehad, Florence en Exodus mee genomen naar Equestrian Centre De Peelbergen in de klasse Z1. Florence wist de rubriek te winnen met 235,5 punten en Exodus werd knap 2e met 228 punten.

Vrijdag 10 Juni Hunsel
Hakkinen wist zijn Rubriek te winnen met 196 punten.

zijn eerste oranje lintje is binnen! op zijn 3e wedstrijd.

Zaterdag 4 Juni Meerlo
Fijne wedstrijd dag gehad in Meerlo. Florence(Z1) eerste proef een 2e prijs met 238,5 punten en 2e proef gewonnen met 225 punten! In de Z1 ring erna was Exodus aan de beurt hij wist zijn eerste proef te winnen met 235 punten!! En de 2e proef een 6e plaats met 220 punten.

24 mei 2016
Twinkletops Olan Pol Verkocht.

wij wensen de nieuwe eigenaren veel plezier en succes toe.

Leende 16 mei 2016
Een succesvolle dag achter de rug.

Florence 2e prijs in het Z1, 1 punt verschil met de winnaar, 227,5 en 220 punten
Exodus 4e prijs in het Z1, met 215,5 en 220 punten.
en Tjark een 5e prijs in het L2 met 204,5 punten.

24 april 2016
Succesvolle dag gehad met Florence en Exodus, beide paarden gestart in de klasse Zwaar.
1e proef, Florence gewonnen met 229,5 en Exodus 3e met 220 punten.
2e proef, Exodus gewonnen met 236,5 en Florence 2e met 227,5.
en de volgende ochtend een fijn stuk in de krant.

17 april 2016
Goed begin van de eerste selectie, 3 paarden mee gehad.  Florence 2e prijs, Z1 met 221,5 & 236 punten. Op de voet gevolgd door Exodus met een 3e plaats met 239,5 & 217 punten. Hakkinen voor het eerst mee geweest op concours

10 april 2016
Het eerste buiten concours weer achter de rug. Tevreden kijken wij erop terug. Florence 3e prijs, Z1 met 221&217 Exodus 6e prijs, Z1 met 223&209 Tjark 2 buiten de prijzen met 195

6 maart 2016
Tjark voor de eerste keer mee gehad in de klasse L2 en behaalde een 2e prijs met 199 punten.

5 maart 2016
Florence en Exodus mee gehad beide paarden in de klasse Z1, voor Florence was het zijn 2e keer in het Z1 hij reed een fijne proef en werd ook beoordeeld met 219 punten en een 2e prijs met evenveel punten als de nummer 1!! Exodus liep ook een goede proef en  behaalde een 6e plek.

31 januari 2016
Exodus, 7e plaats Limburgse Kampioenschappen klasse Z1. Waarvan bij een jury zelfs op plaats 2.

30 januari 2016
Florence, Brons Limburgse Kampioenschappen klasse M2, evenveel punten als de zilveren medaille (404 punten)

17 januari 2016
Florence 4e plaats M1/M2 met 203 punten

16 januari 2016
Exodus 5e plaats Z1/Z2 met maar liefst 231 punten

27 december 2015
Florence wint de klasse M2 met 209 punten; 13 punten los van de nummer 2.

27 december 2015
Florence (M2) en Exodus (Z1) beide paarden geklasseerd voor de Limburgse Kampioenschappen te Merselo.

20 december 2015
Tjark 7e prijs in Helden

19 december 2015
Florence 2e prijs in Helden

13 december 2015
Tjark 3e prijs behaald met 199 punten in Reuver

22 november 2015
Florence wint in de Klasse M2

22 november 2015
Tjark wint de 4e prijs in de Klasse L1

15 novemberr 2015
Florence 3e prijs klasse M2 in Beek met 194 punten.

07 november 2015
Florence wint Klasse M2 in Beek met 202 punten.